Om oss – Björkö Skeppshandel

Butiken i Skarvikshamnen har en nära nog hundraårig historia och ursprungligen var det Björkös fiskare som gick samman för att kunna köpa in redskap och annat till fisket och båtarna. 

När näringen förändrades breddades utbudet och målet är nu att serva yrkesfolk, boende och besökande med kvalitetsprodukter!

Idag drivs Skeppshandeln av syskonen William och Annika med hjälp av Tim, Åsa och Tony. På sommar och helger stöttas affären upp ytterligare av öns fantastiska ungdomar som med ett leende hjälper er vid tankning och i affären. 

Björkö Skeppshandel är inte bara en affär – vi har drivmedel och hos oss kan du tanka 95-oktan bensin och diesel utan RME/miljötillsatser (rekommenderas särskilt för marint bruk).  Välkomna till Björkö Skeppshandel!

IMG_0048

Om vår kameraövervakning:

Bränslestölder är ett stort problem för alla som driver bensinstationer i Sverige. De flesta stationer runtom i landet har löst det med att tillämpa förskottsbetalning, men vi har ännu inte gjort det eftersom det skulle innebära ytterligare köbildning under de perioder som många är ute på havet. Vi har istället valt att installera ett övervakningssystem med kameror som täcker in området vid pumparna och kajen. Det finns också kameror inne i butiken, som täcker kassa och andra områden där det finns särskilt stöldbegärliga varor.

Det tillfällen vi haft obetalda tankningar så har bilderna varit ett stort stöd i identifikation. Ibland handlar det inte om med medveten stöld, utan missförstånd eller glömska. Men i de tillfällen det handlat om stöld polisanmäls ärendet och hittills har vi i samband med detta kunnat erhålla betalningen.

Bilderna lagras en kort period och skrivs sedan över automatiskt.